torsdag den 11. november 2010

Ord som SWORDS

En lille dreng var i vane med at bruge skældsord. Hans mor ønskede at ændre sin vane. Hun bragte en hammer og en kasse med søm til drengens værelse og fortalte ham, at hun ville hammer et søm til døren til sit værelse, hver gang han brugte et misbrug ord. Den sømning fortsatte hverdagen. Se den voksende grimme skilt på nymalede døren, han efterhånden begyndte at opføre sig på en bedre måde. Senere blev han stoppet sin dårlige vane helt og stolt rapporteret hans beslutning om at moderen. At opmuntre ham, fortalte hun ham, "Nu, ved slutningen af hver dag, du komplet uden at sige blot en enkelt dårlig ord, vil vi trække sig ud en negl fra døren."

Efterhånden blev alle søm trukket ud, og drengen var glad for at vise døren til sin mor. Så moderen viste ham hullerne tilbage i døren. Hun sagde, "Ord er skarpere end sværd. Når du siger en krænkende ord til en anden person, og det efterlader et ar i hans sind og en anden i dit eget sind som neglen-mærker tilbage i døren. Det er bedre at undgå at bruge dårlige ord end angrende efter at gentage dem. "


Han forstod hendes råd og fulgte den trofast.

St. Paul rådgiver, "Må ikke anvendes skadelige ord, men kun hjælpsomme ord, den slags, der opbygger og give hvad der er behov, så at hvad du siger, vil gøre godt for dem, der høre dig" {Ef 4:29}. "Ingen fornærmelser eller uanstændig tale skal altid komme fra dine læber" {Kol 3:08}.

St. James rådgiver, "Enhver skal man være hurtig til at lytte, men langsom til at tale og langsomme til at blive vred" {James 1: 19}. "Tænk på, hvor stor en skov kan indstilles i brand ved en lille flamme! Og tungen er som en ild "{James 3: 5, 6}.

"Må mine ord og mine tanker være acceptabelt for dig, o Herre, min tilflugt og min Genløser! {Salme 19: 14}.
© Af: Dr. Babu Philip, professor, Cochin University of Science & Technology, Fine Arts Avenue, Kochi-682.016, Kerala, Indien. For mere moralske historier, lignelser og anekdoter for studerende, kateketer, lærere og prædikanter, venligst besøge min hjemmeside: http://www.moralstorieschristian.blogspot.com